Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква страните членки на Алианса

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква страните членки на Алианса
Коментари Харесай

Столтенберг иска страните от НАТО да увеличат разходите за отбрана

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква страните членки на Алианса да повишат текущата си цел за разноски за отбрана от 2% от националното производство на срещата на върха във Вилнюс през юли, оповестява " Ройтерс ".

" Предполагам, че ще има нова цел за разноските за защита, когато се съберем за срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли тази година ", съобщи той пред немския вестник " Ди Велт ".

Целта от 2% в началото беше за десетилетие - до 2024 година, тъй че в този момент би трябвало да я актуализираме, означи Столтенберг.

Той посочи, че към момента не може да каже защо ще се спогодят страните членки. " Предполагам обаче, че ще бъде по-амбициозна цел отпреди, защото всички виждат, че би трябвало да влагаме повече ", добави шефът на НАТО.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари предходната година доста от страните съдружници усилиха военните си разноски.

Освен това Столтенберг прикани за повече поддръжка за Киев, в това число за танкове, наблягайки, че " Русия би трябвало да е наясно, че в никакъв случай не може да завоюва нуклеарна война ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР